Обавезни предмет на четвртој години основних академских студија физичке хемије и доноси 7 ЕСПБ поена. Настава се одвија током пролећног семестра.

Предавања и вежбе почињу 8.3. према распореду кроз апликацију MS TEAMS. Студенти ће бити укључени у групу FHCS2021 према списку из ФИС-а до недеље, 28. 2. Уколико у понедељак, 1. 3. још увек нисте позвани у групу молим вас да се обратите маилом наставнику.

Предметни наставник: Бојана Недић Васиљевић, доцент

лаб: 361/362

маил: bojana@ffh.bg.ac.rs

Предметни асистент: Бранислав Станковић, асистент са докторатом

маил: branislav.stankovic@ffh.bg.ac.rs

Студенти који желе да припремају испит у школској 2020/21,  могу се обратити маилом предметном наставнику да би добили презентације и додатну литературу.

Области које ће бити изучаване у оквиру предмета у школској 2020/21.

Услови уписа:

За упис предмета потребно је положити све испите из прве студијске године и уписати све неположене предмете из друге и треће студијске године. За полагање испита потребно је положити све испите из прве и друге студијске године и предмет Статистичка термодинамика из треће године.


Циљ предмета:

Упознавање са основним теоријским концептима и моделима о структури, фазним променама, термичким, магнетним и електричним својствима чврстих супстанци.
Оспособњавање студента да разуме и примени основне теоријске концепте и моделе о структури, фазним прелазима, термичким, магнетних и електричних својстава чврстих супстанци.
Припрема студената за самостално испитивање структуре, фазних промена, термичких, магнетних и електричних својстава чврстих супстанци.



Табела предмета – преузимање